Thursday, 29 May 2014

Kesihatan keluarga anugerah yang terindah..


        Selamat bercuti sekolah bg anak2 yg bersekolah..ibu bapa pn mesti teruja sangat2.. Macam2 yang dah fikirkan dalam kepala dan perancangan yang rapi telah pun dibuat.. Mesti ada yang nak balik kampung,pergi bercuti menghabiskan masa bersama anak2,isteri,suami, Nenek dan datuk dan macam2 lagi..ape pun..manfaatkanlah waktu bersama supaya ia menjadi kenangan yang manis yang mampu diingati semua dengan memastikan kesihatan keluarga dalam keadaan baik.. 

        Bersyukur kerana kita diberi kesempatan untuk hidup di dunia ini walau pun ia hanya sementara namun Ia cukup berharga kerana kita dikurniakan keluarga, ayah, ibu, anak2, sahabat handai,jiran2 dan makhluk Allah yang lain.. Namun jika diuji dengan masaalah kesihatan ia tentu kurang mnyenangkan..tapi apa2 pun kita perlu bersyukur..kerana semuanya berhikmah..mungkin Allah nak uji kita, mungkin Allah sayangkan kita, Mungkin Allah rindukan kita..so pelbagai kemungkinan..jadi bersangka baiklah..jika diberi kesihatan yang baik, anak-anak pun sihat wa afiat, kesihatan kelaurga pun semua ok..maka bersyukurlah kerana anda amat bertuah..
         Kesihatan keluarga merupakan anugerah yang terindah, jadi diharapkan supaya kita semua mengambil berat mengenai kesihatan kita dan kesihatan keluarga..jika kerap sakit perlulah diberi perhatian dan pergilah membuat pemeriksaan yang rapi takut ada penyakit yang tidak diketahui..makanlah makanan yang seimbang, bersenam dan beriadah bersama keluarga mahu pun teman2, amalkanlah gaya hidup yang sihat..titik beratkan keluarga anda dan ajarkanlah cara-cara penjagaan diri dan ajarkan cara menghargai kesihatan yang telah dikurniakan..

         Sebagai ibu bapa kita juga harus bertanggungjawab dengan amanah yang telah diberikan kepada kita..saya merayu kepada semua ibu bapa di luar sana..tolonglah ambil berat tentang penjagaan kesihatan anak-anak..kerana mereka masih kecil dan mudah terdedah kepada sebarang jenis penyakit yang sedang mebiak aktif di luar sana..jika anak-anak anda mengadu sakit..cepat-cepatlah bawa ke klinik untuk pemeriksaan doktor..kerana kesihatan keluarga adalah tidak ternilai harganya dan ia merupakan anugerah yang terindah dari yang Maha Esa..
         Amalkanlah suplement dan vitamin untuk meningkatkan ketahanan dan imunisasi badan..keadaan hari ini lebih advance dan cenderung untuk penyakit bertapak..jadi kita pun perlu advance juga dalam menjaga kesihatan dan melawan penyakit..amalkan mengambil suplement kerana ia terbukti dapat melawan penyakit dan mampu untuk mengekalkan tahap kesihatan kita dan kesihatan keluarga kita..jangan rasa rugi dan membazir untuk melabur demi untuk kesihatan diri dan kesihatan keluarga..kalau dah sakit nanti tentu dah tak seronok,hati pun tak tenang dan fikiran pun runsing..ajarkan anak-anak sejak dari kecil agar mengambil suplement dan vitamin untuk kesihatan(tambah-tambah kalau yang tak suka makan sayur dan buah)..walau pun ia bukannya cara untuk menyelamatkan diri dan insan tersayang, namun ia ibarat kita membuat persedian sebelum pergi berperang atau sediakan payung sebelum hujan..betul tak? Jadi bertindaklah secara lebih bijak demi kesihatan diri dan kesihatan keluarga tersayang..


         Untuk diri sendiri saya makan dan amalkan Vitamin C , ESP dan Vivix serta banyak lagi..maklumla umur dah semakin banyak, jadi banyakla yang perlu dimakan dan diamalkan..
Manakalauntuk untuk memastikan kesihatan anak-anak tersayang saya bagi mereka Omega Guard Shaklee untuk meningkatkan perkembangan otak dan saya bagi satu sudu Meal Shake klik sini untuk mengetahui lebih lanjut.. setiap hari..ini membantu meningkatkan kecerdasan dan daya tahan badan serta membantu menambah selera makan dan menaikkan berat badan mereka secara semula jadi..

 Kesihatan keluarga kebahagiaan kita semua.. #jom sihat bergaya dengan Shaklee
#jana income dari rumah
#nak brapa angka..4,5 angka semuanya boleh


Jika berminat @ inginkan keterangan yang lebih lanjut..
Boleh hubungi saya Haida di;
http://www.facebook.com/Haida Nordin
Pm/Sms/Whatsapp 0182064760 / 0145407870
Email : inspirasihaida@gmail.com
Layari blog : inspirasihaida.blogspot.com