Saturday, 31 May 2014

Meal shakes meningkatkan selera anak

Hati ibu dan anak tertawan dengan meal shakes

                    Hati ibu mana yang tak seronok kalau anak-anaknya makan dengan berselera dan sihat ceria sentiasa, betu tak? Meal  shake shaklee merupakan suplement multivitamin yang sangat berkhasiat untuk anak-anak yang sedang membesar. Ramai para ibu di luar sana yang sudah tertawan dan jatuh hati dengan kebaikkan serta khasiat yang terkandung di dalam Meal shakes shaklee tersebut. Saya yakin semua ibu-ibu di luar sana mahukan yang terbaik buat anak-anak mereka. Lantas Meal Shake Shaklee menjadi pilihan ibu-ibu yang perihatin terhadap kesihatan dan keperluan anak-anak mereka. Ia juga merupakan suplement yang mudah dan pantas disediakan serta lengkap dan memenuhi keperluan tumbesaran anak-anak hari ini yang cergas dan aktif.

                   Kanak-kanak yang berumur setahun (yang tidak menyusu badan) sudah boleh diberi Meal shake shaklee kerana ia lengkap mengandungi nutrisi penting yang diperlukan oleh tubuh badan mereka yang sedang giat membesar. Kalau anda mempunyai anak-anak yang mudah jatuh sakit maka sesuai sangatlah diberi Meal shakes shaklee kerana ia membantu meningkatkan imunisasi badan anak-anak tersebut. Setelah pengambilan yang lama dan teratur anda akan mendapati anak-anak anda tidak kerap jatuh sakit in sya allah.
  


Kenapa Meal shakes perlu diberi kepada anak-anak?

                Bagi anak-anak yang sedang membesar, mereka memang perlu diberi Meal Shakes shaklee sebagai makanan tambahan mereka. Anak-anak suka bermain jadi apabila diberi peluang untuk bermain maka mereka akan bermain dengan bersungguh-sungguh tanpa menghiraukan rasa lapar atau dahaga yang penting mereka enjoy bermain. Oleh kerana terlalu seronok, kadang-kadang mereka skip waktu makan or makan dengan cepat supaya boleh sambung bermain dengan cepat. Ada juga yang walaupun ibu yang suapkan makan, mereka hanya makan sedikit je, kadang-kadang tu 2,3 suap je pastu dah tak nak.Belum lagi yang bagi alasan macam-macam bila ibu suro makan or larikan diri dan menyorok :p

                Disebabkan hal inilah saya mula mencari penyelesaian dengan cuba memberikan Meal shakes shaklee buat anak-anak saya. Sebelum ni pun memang saya dah bagi vitamin untuk tambah selera makan mereka dan alhamdulillah berkesan tapi kalau tak makan vitamin anak jadi tak nak makan semula so memang kena bergantung dengan vitamin sepenuhnya. Namun berbeza dengan Meal shakes shaklee, walaupun saya stop Meal shakes shaklee anak-anak saya tetap berselera dan tak perlu dipaksa makan. Puas hati rasa bila anak-anak minta nak makan, dan mereka makan siap bertambah lagi.tu yang buat hati saya berbunga-bunga seronok.

                Pada permulaannya saya bagi 2 sudu besar je sehari untuk kedua-dua orang anak saya, namun apabila selera mereka mula bertambah dan muka pun dah nampak bulat sedikit saya akan kurangkan setengah 1 sudu besar sahaja setiap seorang dan kalau tengok makin berselera tu saya akan berhentikan untuk beberapa hari kemudian sambung semula.
                 
         

Menambah selera makan anak-anak


Khasiat Meal Shake Shaklee